Rybářský rozcestník

Kapr se špenátem a fazolemi

Tip na netradiční úpravu filetů z kapra. Filety kapra nejprve okořeníme, osolíme, potřeme česnekem, ochutíme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet, pak je zprudka opečeme obalené v mouce a nakonec zapečeme proložené podušeným špenátem a fazolemi.

2 náročnost
50 minut
  • 800-1000 g filetů z kapra (nejlépe 4 stejné kusy)
  • 60 g anglické slaniny
  • 4-5 hrstí čerstvých listů špenátu
  • 4 lžíce nakládaných fazolí
  • 4 lžíce sladké smetany 12 %
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • hladká mouka
  • bílý pepř
  • citron
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z kapra osolíme, okořeníme pepřem a potřeme částí prolisovaných stroužků česneku, pak je pokapeme citronovou šťávou, necháme tak půl hodiny odležet.
    2. Studenou vodou propláchnuté listy špenátu necháme důkladně okapat, pak je vložíme do pánve, kde jsem chvíli orestovali na oleji nadrobno nakrájenou cibuli spolu se zbylým česnekem a kostičkami slaniny, dále restujeme, občas zamícháme, dále do pánve přidáme fazole i s nálevem, přilijeme smetanu, vše osolíme, okořeníme pepřem, chvíli povaříme.
    3. Filety kapra obalíme v mouce, zprudka opečeme na oleji, pak polovinu filetů vyskládáme do zapékací misky, obložíme směsí špenátu a fazolí, přiklopíme druhou částí rybích filetů, rozložíme zbylou špenátovou směs z pánve.
    4. Krátce zprudka zapečeme v troubě vyhřáté na 200-220 °C.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….