Rybářský rozcestník

Kapr po burgundsku

Porce kapra položené v zapékací misce na vrstvě šalotky a hub, zalité bílým vínem a v troubě zapečené přelité smetanovým krémem.

2 náročnost
40 minut
Kapr po burgundsku
  • 1-1,2 kg kapra
  • 250 g tvrdých hub, nejlépe lesních
  • 125 ml creme fraiche nebo zakysané smetany
  • 4 lžíce másla
  • 6 ks šalotek
  • 0,5 l bílého vína nejlépe z oblasti Burgundska
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Hlubokou zapékací formu vymažeme máslem, dno poklademe na kolečka nakrájenými šalotkami a plátky hub
    2. Očištěného a na porce nakrájeného kapra rozložíme na šalotku s houbami, maso osolíme a okořeníme pepřem, zalijeme vínem a dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C na 7-8 minut péci
    3. Teplotu v troubě snížíme na 180 °C a kapra pečeme dalších cca 12 minut, během pečené občas rybu přelijeme šťávou z výpeku
    4. Dozlatova upečeného kapra nakonec přelijeme creme fraiche nebo zakysanou smetanou, dochutíme solí a pepřem, vše prohřejeme a podáváme nejlépe v zapékací misce, ve které se kapr připravoval.

    Poznámka

    Créme fraiche (franc.) – Čerstvá smetana. Vyrábí se z husté smetany, ke které byla přidána kultura. Výsledkem je velmi hustý smetanový výrobek ostré chuti. Obsahuje 25-35 % tuku.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.