2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení
500-700 g vykuchaných okounů
150 g mladých fazolek
1 dl bílého vína
4 ks rajčata
2 ks jarní cibulky s natí
2 ks stroužky česneku
1 ks zelená paprika
citronová šťáva
mletý pepř
máslo
kmín
sůl
Příprava
- Vykuchané a stažené okouny pokapeme citronovou šťávou, osolíme (maso pustí vodu a zpevní se), 1 hodinu necháme odležet.
- Okouny naskládáme do pekáče, poklademe plátky másla, plátky česneku okmínujeme, trochu opepříme, posypeme nakrájenou zeleninou (rajčata nejprve nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, stáhneme slupku).
- Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení poléváme bílým vínem, pečeme zhruba 15- 20 minut.
- Okouny na talíři přelijeme šťávou a zeleninou, podáváme s vařenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek