Rybářský rozcestník

Okouni na víně a zelenině

Odleželé maso okounů pokladené kousky másla a zeleninou, podlité vínem, upečené doměkka.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení  
okouniokouniokouni
  • 500-700 g vykuchaných okounů
  • 150 g mladých fazolek
  • 1 dl bílého vína
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks jarní cibulky s natí
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks zelená paprika
  • citronová šťáva
  • mletý pepř
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané a stažené okouny pokapeme citronovou šťávou, osolíme (maso pustí vodu a zpevní se), 1 hodinu necháme odležet.
    2. Okouny naskládáme do pekáče, poklademe plátky másla, plátky česneku okmínujeme, trochu opepříme, posypeme nakrájenou zeleninou (rajčata nejprve nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, stáhneme slupku).
    3. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení poléváme bílým vínem, pečeme zhruba 15- 20 minut.
    4. Okouny na talíři přelijeme šťávou a zeleninou, podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?