Rybářský rozcestník

Marinovaní sledi

Recept na pikantní úpravu sleďů ze švédské kuchyně. Podobně lze upravit i vymáčené slanečky.

1 náročnost
40 minut
+ doba marinování, nejméně 24 hodin  
Marinovaní sledi
Marinovaní
  • 4 ks sledi
  • 2 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • Na nálev:
  • 2 dl vody
  • 1 dl vinného octa
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • podle chuti sůl (při naložení slanečků se vynechává)
  • Příprava

    1. Sleďům odřízneme hlavy, ocasy, rozevřeme jako knihu, vyřízneme páteř, odstraníme kůstky na bokách, přepůlíme podélně, ryby nařežeme na 2 cm proužky
    2. Kousky ryb naskládáme do nádoby střídavě s kolečky mrkve, plátky cibule, nasekaným koprem
    3. Z uvedených surovin na nálev svaříme nálev
    4. Ryby zalijeme vychladlým nálevem, marinujeme 24 hodin.

    Doporučení

    Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.