Rybářský rozcestník

Skandinávský salát z matjesů s koprem

Kopr je ve skandinávské kuchyni velmi oblíbený, do salátů se přidává často, toto je jedna z variant na chutný rybí salát z matjesů, který je dochucený právě koprem.

1 náročnost
10 minut
skandinávský
  • 200 g rybích matjesů
  • 400 g uvařených brambor
  • 4 lžíce láku z okurek
  • 2 lžíce oleje z matjesů
  • 2 lžíce nasekaného kopru
  • 2 ks kyselé okurky
  • 2 ks cibule
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Do mísy nakrájíme na kostičky nakrájené brambory, okurky nakrájíme na kolečka, matjesy a cibuli na proužky
    2. Ochutíme lákem z okurek, olejem z matjesů, solí, pepřem, přidáme nasekaný kopr a vše promícháme
    3. Salát necháme rozležet, vychladit v lednici a podáváme s pečivem.

    Nejčtenější články

    Rybářský zápisník FishNote

    Na Google Play je ke stažení deník pro rybáře, naše aplikace, do kterého si můžete zapisovat nejen své úlovky, ale hlavně další detaily z lovu, jako stav vody, počasí, druh montáže, nástrahy, na který ten konkrétní den ryby zrovna dobře reagovaly…. Po čase, díky zápisníčku, nezapomenete na žádný detail, který vám pomohl k nějakému trofejnímu kusu a příště tak budete moci vše zopakovat! Přesnou statistikou a zapisováním všech důležitých údajů získáte do budoucna další pomůcku, která vám umožní se zlepšit a stát se opravdu úspěšným rybářem.

    Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

    Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

    Jak zpracovat lína v kuchyni

    Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.