Rybářský rozcestník

Vánoční rybí salát

Na oleji opečený kapr, zbavený kůže a rozebraný na drobnější kousky, smíchaný s majonézou a dalšími ingrediencemi. Pokrm vhodný jako samostatný chod servírovaný s banketním pečivem nebo i chutný studený předkrm.

2 náročnost
35 minut
+ doba odležení  
  • 400 g kapra
  • 200 g ochucené majonézy
  • 120 g vařené kořenové zeleniny (méně mrkve, více celeru)
  • 2-3 ks sterilované sladkokyselé okurky
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku bez nálevu
  • citrónová šťáva
  • mletý pepř
  • cukr
  • olej
  • sůl
  • Na ozdobení:
  • natvrdo uvařené vejce, plátky citrónu a petrželka
  • Příprava

    1. Osolenou a pepřem dochucenou porci kapra opečeme na malém množství oleje, po vychladnutí kapra vykostíme, stáhneme z kůže a maso pomocí dvou vidliček rozebereme na drobnější kousky
    2. Maso z kapra dáme do misky spolu se šťávou z pánve, zeleninou a okurkou nakrájenou na kostičky, okapaným hráškem a na kolečka nakrájenou a na prkénku rozebranou cibulí
    3. Vše promícháme s majonézou a podle potřeby dochutíme solí, citrónovou šťávou a cukrem
    4. Pokrm necháme rozležet a přiměřeně vychladit
    5. Jednotlivé porce servírujeme zdobené kolečky vejce, citrónu a snítky petrželky (může být i sušená).

    Doporučení

    Vánoční rybí salát servírujeme s banketním pečivem.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím