Rybářský rozcestník

Vánoční rybí salát

Na oleji opečený kapr, zbavený kůže a rozebraný na drobnější kousky, smíchaný s majonézou a dalšími ingrediencemi. Pokrm vhodný jako samostatný chod servírovaný s banketním pečivem nebo i chutný studený předkrm.

2 náročnost
35 minut
+ doba odležení  
  • 400 g kapra
  • 200 g ochucené majonézy
  • 120 g vařené kořenové zeleniny (méně mrkve, více celeru)
  • 2-3 ks sterilované sladkokyselé okurky
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku bez nálevu
  • citrónová šťáva
  • mletý pepř
  • cukr
  • olej
  • sůl
  • Na ozdobení:
  • natvrdo uvařené vejce, plátky citrónu a petrželka
  • Příprava

    1. Osolenou a pepřem dochucenou porci kapra opečeme na malém množství oleje, po vychladnutí kapra vykostíme, stáhneme z kůže a maso pomocí dvou vidliček rozebereme na drobnější kousky
    2. Maso z kapra dáme do misky spolu se šťávou z pánve, zeleninou a okurkou nakrájenou na kostičky, okapaným hráškem a na kolečka nakrájenou a na prkénku rozebranou cibulí
    3. Vše promícháme s majonézou a podle potřeby dochutíme solí, citrónovou šťávou a cukrem
    4. Pokrm necháme rozležet a přiměřeně vychladit
    5. Jednotlivé porce servírujeme zdobené kolečky vejce, citrónu a snítky petrželky (může být i sušená).

    Doporučení

    Vánoční rybí salát servírujeme s banketním pečivem.

    Nejčtenější články

    Rybářský zápisník FishNote

    Na Google Play je ke stažení deník pro rybáře, naše aplikace, do kterého si můžete zapisovat nejen své úlovky, ale hlavně další detaily z lovu, jako stav vody, počasí, druh montáže, nástrahy, na který ten konkrétní den ryby zrovna dobře reagovaly…. Po čase, díky zápisníčku, nezapomenete na žádný detail, který vám pomohl k nějakému trofejnímu kusu a příště tak budete moci vše zopakovat! Přesnou statistikou a zapisováním všech důležitých údajů získáte do budoucna další pomůcku, která vám umožní se zlepšit a stát se opravdu úspěšným rybářem.

    Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

    Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

    Jak zpracovat lína v kuchyni

    Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.