Rybářský rozcestník

Sumec na středomořský způsob

Jednoduchá, rychlá úprava sumce inspirována italskou kuchyní. Podobně lze upravit i jiné druhy ryb s malým obsahem svalových kůstek jako kapr, candát, úhoř, treska, losos…

2 náročnost
30 minut
+ doba rozležení masa  
sumecsumecsumec
  • 400 g masa ze sumce
  • 150 g žampionů
  • 4 ks stroužky česneku
  • 3 ks rajčata
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • pepř mletý
  • tymián
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce bez kostí nakrájíme na 2 cm kousky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 30 minut rozležet, maso pustí vodu a zpevní se.
    2. Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli na kostičky a jemně nasekaný česnek. Přidáme nakrájená rajčata, předem spařená a oloupaná, proužky papriky, plátky žampionů. Směs ochutíme pepřem, solí, tymiánem pod pokličkou dusíme do měkka.
    3. Na závěr vložíme osušené kostky rybího masa, dusíme ještě 5 minut. Hotovou směs rozprostřeme na teplé uvařené těstoviny a podáváme.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Zakrmovací pachová krmítka

    Dnes je docela trendy, při chytání ryb, používat různé umělé nástrahy, například napodobeniny brouků, mušek, rybek, či jiných potvůrek žijících pod vodou nebo i kolem vody. Dnešní moderní rybář však má ve svém arzenálu i jiné umělotiny, například umělou kukuřici. A tak není divu, že někdo vymyslel i variantu lovu ryb s krmítkem, ale bez krmení, jen s houbičkou umístěnou v krmítku, která po nadipování dělá ve vodě podobnou práci, jako klasická zakrmovací směs.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím