2 náročnost
30 minut
+ doba rozležení masa
400 g masa ze sumce
150 g žampionů
4 ks stroužky česneku
3 ks rajčata
1 ks červená paprika
1 ks cibule
2 lžíce rajského protlaku
citronová šťáva
olivový olej
pepř mletý
tymián
sůl
Příprava
- Maso ze sumce bez kostí nakrájíme na 2 cm kousky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 30 minut rozležet, maso pustí vodu a zpevní se.
- Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli na kostičky a jemně nasekaný česnek. Přidáme nakrájená rajčata, předem spařená a oloupaná, proužky papriky, plátky žampionů. Směs ochutíme pepřem, solí, tymiánem pod pokličkou dusíme do měkka.
- Na závěr vložíme osušené kostky rybího masa, dusíme ještě 5 minut. Hotovou směs rozprostřeme na teplé uvařené těstoviny a podáváme.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek