Rybářský rozcestník

Sumec na středomořský způsob

Jednoduchá, rychlá úprava sumce inspirována italskou kuchyní. Podobně lze upravit i jiné druhy ryb s malým obsahem svalových kůstek jako kapr, candát, úhoř, treska, losos…

2 náročnost
30 minut
+ doba rozležení masa  
sumecsumecsumec
  • 400 g masa ze sumce
  • 150 g žampionů
  • 4 ks stroužky česneku
  • 3 ks rajčata
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • pepř mletý
  • tymián
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce bez kostí nakrájíme na 2 cm kousky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 30 minut rozležet, maso pustí vodu a zpevní se.
    2. Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli na kostičky a jemně nasekaný česnek. Přidáme nakrájená rajčata, předem spařená a oloupaná, proužky papriky, plátky žampionů. Směs ochutíme pepřem, solí, tymiánem pod pokličkou dusíme do měkka.
    3. Na závěr vložíme osušené kostky rybího masa, dusíme ještě 5 minut. Hotovou směs rozprostřeme na teplé uvařené těstoviny a podáváme.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!