Chutný salát ze slunného Řecka, připravuje se z tresky, opečeného lilku a další zeleniny.
2 náročnost
20 minut
+ délka vyplakání lilku a doba vychlazení salátu
Řecký rybí salát s lilkem
500 g tresky
100 g černých oliv
4 ks rajčata
4 ks stroužky česneku
2 ks lilky
1 ks červené masité papriky
1 ks zelené papriky
citronová šťáva
olivový olej
pepř
sůl
Příprava
Tresku nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opečeme na olivovém oleji, pak odložíme stranou
Lilek nakrájíme na 5 mm velká kolečka, osolíme, necháme, vyplakat, (počkáme, až si pustí vodu, tak 30 minut), kolečka lilku opláchneme, osušíme, opepříme, pak opečeme z obou stran dozlatova
Opečená kolečka lilku rozložíme na talíře, potřeme utřeným česnekem, na ně položíme plátky rajčat, kostky upečené tresky položíme do středu talíře, přidáme černé olivy, posypeme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou paprikou
Vše zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a necháme vychladit v lednici.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Recept ze střední Ameriky, obměna peruánského ceviches s kterou se setkal kamarád v Panamě. Vyzkoušeno, lze připravit i ze sladkovodních ryb, nejvíce se osvědčil sumec.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!