Opečené steaky z lososa servírované s holandskou omáčkou a ostružinovým protlakem.
1. Na omáčku svaříme na čtvrtinu původního množství víno s oloupanou, na jemno nakrájenou cibulí a pepřem, přecedíme do kovové misky, necháme lehce zchladnout, pak vešleháme žloutky, misku vložíme do teplé vodní lázně a směs vyšleháme na krém, nakonec po částech vmícháme máslo, osolíme a udržujeme v teple
2. Očištěné ostružiny na protlak podusíme asi 10 minut s červeným vínem a medem, propasírujeme a také udržujeme v teple
3. Steaky na straně bez kůže posypeme bílým i černým pepřem a na drobno nasekanou pažitkou, lehce osolíme, vložíme kůží dolů na pánev s olejem a zprudka opečeme, když začnou lehce hnědnout, steaky otočíme, zprudka opečeme (2 minuty) a zvolna dopečeme při nižší teplotě
4. Steaky podáváme s vařenými bramborami, doplněné omáčkou a protlakem.