Rybářský rozcestník

Treska v chilli medu

Marinované tresky v pikantní medové marinádě, na venkovním roštu grilu grilované.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
  • 2 ks celých tresek
  • Na marinádu:
  • 1/3 šálku medu
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička nasekané pažitky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané petržele
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 ks červené cibule
  • Příprava

    1. Připravíme si marinádu; do misky dáme olivový olej, na jemno nasekanou petržel i pažitku, na drobno nakrájenou oloupanou cibuli, med, sójovou omáčku, chilli a vše dobře promícháme
    2. Očištěné ryby osušíme, na hřbetě vytvoříme několik zářezů a marinádou bohatě ryby potřeme zevnitř i zvenku, pak uložíme na 1 hodinu do chladu
    3. Před grilováním ryby upevníme do držáku na grilování, případně je položíme na grilovací tácek a pečeme 5 minut z každé strany.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím