Rybářský rozcestník

Treska v chilli medu

Marinované tresky v pikantní medové marinádě, na venkovním roštu grilu grilované.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
  • 2 ks celých tresek
  • Na marinádu:
  • 1/3 šálku medu
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička nasekané pažitky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané petržele
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 ks červené cibule
  • Příprava

    1. Připravíme si marinádu; do misky dáme olivový olej, na jemno nasekanou petržel i pažitku, na drobno nakrájenou oloupanou cibuli, med, sójovou omáčku, chilli a vše dobře promícháme
    2. Očištěné ryby osušíme, na hřbetě vytvoříme několik zářezů a marinádou bohatě ryby potřeme zevnitř i zvenku, pak uložíme na 1 hodinu do chladu
    3. Před grilováním ryby upevníme do držáku na grilování, případně je položíme na grilovací tácek a pečeme 5 minut z každé strany.

    Nejčtenější články

    Vaše power banka u vody nestíhá? Pořiďte si bateriový generátor

    Kdo k vodě vozí notebook, tablet či nadupaný chytrý telefon, brzy pozná, jak rychle se tato zařízení dokáží vybít. Power banky nám sice dovolí jednou nebo dvakrát naše miláčky nabít, ale co potom, pokud jsme na delší výpravě? A to nemluvím o dobíjení elektromotorů, sonarů, zavážecích loděk, nebo například přenosné chladničky na potraviny.

    Dipované nástrahy obalené v ochucené soli

    Na zatraktivnění boilies nebo pelet lze, kromě dipů, použít i další atraktor, jako běžnou kuchyňskou sůl. Tu ovšem nejprve dochutíme dalšími složkami tak, aby se nástraha stala pro ryby prostě neodolatelnou.

    Zahájená lovu dravců 2020

    Pro zapálené rybáře je každý rok ke konci jara, tedy přesně 16 června, velkým rybářským svátkem. Mohou nahodit pruty do vody a začít cíleně lovit dravé ryby, tedy štiky, sumce, candáty, ale i další zubaté potvůrky našich vod. A letos tomu nebylo jinak.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím