Rybářský rozcestník

Mořský vlk s rybízem

Opečená filátka z mořského vlka přelitá výpekem z vína, papriček, slaniny a rybízu.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks filátek z mořského vlka s kůží
  • 150 g plátků anglické slaniny
  • 150 g červeného rybízu
  • 1 lžíce oleje
  • 2 ks chilli papričky
  • 1 dl bílého vína
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filátka z mořského vlka osolíme, opepříme, vložíme kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a opečeme z jedné strany dozlatova
    2. Filátka vyjmeme, do výpeku v pánvi vložíme plátky slaniny, očištěné, na drobno nakrájené chilli papričky a vše zalijeme vínem
    3. Pak do pánve vrátíme opečená filátka kůží nahoru, zvýšíme teplotu a vše krátce zprudka povaříme, měkké maso opět vyjmeme a udržujeme v teple
    4. Do pánve přidáme kuličky rybízu, krátce je ve výpeku prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
    5. Filátka rozdělíme na talíře, přelijeme je směsí z pánve a podáváme s čerstvým pečivem.

    Doporučení

    Mořského vlka můžeme nahradit filetami z tresky.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím