Rybářský rozcestník

Losos na grilu s provensálským kořením, rajčátky a cibulí

Podkovy nakrájené z čerstvého lososa marinované v provensálském koření. Grilované spolu s klínky cibule a koktejlovými rajčaty.

2 náročnost
30 minut
+ doba marinování  
Losos na grilu s provensálským kořením, rajčátky a cibulí
  • 1 kg čerstvého lososa
  • 30 ks koktejlových rajčat
  • 6 ks cibule
  • provensálské koření
  • tuk na gril
  • sůl
  • Ostatní:
  • ve vodě namočené špejle
  • Příprava

    1. Lososa nakrájíme na 3 cm vysoké podkovy
    2. V misce smícháme olej s provensálským kořením a solí
    3. Lososa v této marinádě necháme uležet asi 60 minut
    4. Na špejli (osušenou) navlékneme klínky cibule, rajčata omyjeme a osušíme
    5. Rybí maso grilujeme spolu se zeleninou, dokud rajčata a cibule nechytnou barvu a losos lehce nezezlátne, ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

    Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

    Nové method feeder formičky

    Na rybářském trhu se objevily nové method feeder formičky na plnění method feeder krmítek. V čem jsou nové? Tyto formičky ve tvaru „skořápky“ se jednoduše používají, jejich naplnění je rychlé a vyprázdnění ještě rychlejší především díky otevírání v podélné ose formičky.

    Pečivo v zátěži

    I když jde o takovou „blbůstku“, často mě právě takto vytuněná zátěž přinesla záběr. Pečivo, umístěné v oku olova, umí nalákat k háčku pěkné ryby včetně kaprů. A pokud nemáte po ruce kus rohlíku či chleba, zkuste zátěž naládovat například kouskem obalovací pasty.