Rybářský rozcestník

Jelci plnění cibulí

Na oleji opečení jelci jeseni, plnění prorostlou slaninou a cibulkou s natí.

2 náročnost
25 minut
+ 2 hodiny odležení  
  • 2 ks jelci jeseni
  • 4 ks mladé cibulky s natí
  • 120 g prorostlé slaniny
  • mletá červená paprika
  • polohrubá mouka
  • mletý černý pepř
  • drcený kmín
  • rostliný olej
  • sůl
  • Na ozdobu:
  • 6 ks ředkviček
  • 1 ks hlávky salátu na ozdobu
  • zelená petrželová nať
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané a omyté jelce osušíme čistou papírovou utěrkou, z venku i zevnitř je osolíme, okořeníme mletým pepřem, posypeme sladkou paprikou
    2. Ryby naplníme očištěnou a na kolečka nakrájenou cibulkou s natí, nakrájenou prorostlou slaninou, posypeme kmínem a sešijeme
    3. V ledničce necháme 2 hodiny odležet
    4. Jelce zlehka posypeme polohrubou moukou a opékáme na rozehřátém oleji, z každé strany, asi 4 minuty
    5. Opečené maso servírujeme na opláchnutých listech hlávkového salátu posypané nasekanou zelenou petrželkou a ozdobené na kolečka nakrájenými ředkvičkami.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím