Rybářský rozcestník

Losos s omáčkou mojo rojo

Červená omáčka mojo rojo pochází z Kanárských ostrovů, ale můžeme se s ní setkat v celém Španělsku. Podává se k rybám, masu, pečeným bramborům. Existuje mnoho variant, základem je však vždy rozmixovaná červená paprika, olivový olej, česnek, vinný ocet. Dále se přidávají například nasekané mandle, čerstvý koriandr, čerstvé oregano atd. My vyzkoušeli tuto variantu a to k opečenému lososu.

2 náročnost
40 minut
+ doba odležení  
Losos s omáčkou mojo rojo
Losos
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600 g lososa
  • 100 g černých oliv
  • 4 ks listy ledového salátu
  • citronová šťáva
  • nať jarní cibulky
  • olivový olej
  • sůl
  • Na omáčku mojo rojo:
  • 3 ks stroužky utřeného česneku
  • 1 ks nakrájená červená paprika
  • 1 ks chilli paprička
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z lososa odstraníme kůži, nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme hodinu odležet
    2. Kostky lososa osušíme, opečeme na olivovém oleji ze všech stran do měkka
    3. V mixéru rozmixujeme nakrájenou červenou papriku, s olivovým olejem, vinným octem, česnekem, chilli papričkou
    4. Omáčku nalijeme do misky, ochutíme solí drceným kmínem, pepřem
    5. Na talíře rozložíme listy ledového salátu, položíme kostky opečeného lososa, pokapeme omáčkou, přidáme černé olivy, posypeme nasekanou natí jarní cibulky a podáváme třeba s restovanou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Prosba všem lidem dobré vůle, nepouštějte zakoupené vánoční kapry zpět do rybníků, potoků a řek!

    Mnoho lidí to dělá. Myslí to bobře. Chtějí kapříkovi zachránit život a darovat mu svobodu. Netuší však, že mu tím zajistili jen pomalou a trýznivou smrt. Důvodů, proč vánoční kapr nemá šanci své vypuštění do přírody přežít je mnoho. Pokusím se vám vysvětlit alespoň některé z nich.

    Změny v rybářském řádu pro rok 2019

    Jako každý rok i letos tu máme výpis těch nejdůležitějších změn v rybářském řádu platných od 1.1.2019. Musím však upozornit, že ne ve všech krajích byly schváleny všechny změny doporučené Radou ČRS! Rada ČRS totiž nemá kompetenci direktivně vstupovat do výlučné pravomoci uživatele revíru a tak záleží na nich, zda schválí doporučení rady v plném znění, nebo ne.

    Chytání na feeder – úplné začátky

    Coje je tedy ten feeder? Je to prut, který se používá na chytání metodou položená, tedy se závažím položeným na dně. Pruty na feeder jsou opatřeny tenkými, ohebnými signalizačními špičkami, podle kterých rybář pozná i jemné záběry. Pruty i celá tato metoda pochází z Anglie. U nás feeder tak zdomácněl, že si ho osvojily i starší rybářské ročníky, dříve chytající jen na krmítko a klasický kaprářský prut. Feeder je skvělý pro ty, co chtějí opravdu aktivně strávit čas u vody. Pro ty, co od prutu rádi odcházejí, nebo u chytání rádi podřimují, feeder rozhodně není!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím