Rybářský rozcestník

Pečenáče z bolena II.

V trojobalu usmažené podkovy z bolena, 3 dny naložené v octovém nálevu, případně zavařené.

2 náročnost
45 minut
+ doba uležení v nálevu, případně doba sterilování  
  • 1 ks bolena
  • olej na smažení
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • vejce
  • pepř
  • sůl
  • Na nálev:
  • 1,5 l vody
  • 0,4 l octa
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks vělké cibule
  • 1 ks větší mrkve
  • 1/2 ks pórku
  • 5 lžiček soli
  • několik kuliček nového koření
  • několik kuliček černého pepře
  • Příprava

    1. Vykuchané maso z bolena nakrájíme na podkovy, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme nejlépe papírovými ubrousky
    2. Osolíme mořskou solí s bylinkami, obalíme v trojobalu
    3. Připravené podkovy smažíme na dobře rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova, necháme vychladnout
    4. Do kameninového hrnce nebo sklenice vložíme upečené porce ryby a zalijeme je vychladlým nálevem
    5. Necháme 3 dny uležet v lednici, takto upravené ryby můžeme ihned podávat nebo je vyskládáme do sklenic a zalijeme horkým nálevem, který nejdříve 24 hodin necháme stát, pak ho přecedíme a nakonec znovu uvedeme téměř do varu
    6. Sklenice důkladně uzavřeme víčkem a sterilujeme při teplotě 90 °C cca 20 minut.

    Příprava nálevu:
    Asi 1,5 l vody svaříme spolu s plátky cibule, oškrábanou mrkví, pórkem, kuličkami pepře a nového koření, bobkovým listem, octem a solí, vaříme asi 5 minut, pak nálev necháme vychladnout.

    Nejčtenější články

    Rybářský rozcestník.cz vyhlašuje soutěž o 20 vstupenek na FOR FISHING 2024!

    15 ročník mezinárodního rybářského veletrhu FOR FISHING je za rohem. Koná se v termínu od 22. do 25. února 2024. Jsme rádi, že i letos se Rybářský rozcestník.cz stal mediálním partnerem této největší tuzemské akce pro rybáře konané kde jinde, než v areálu PVA v Praze v Letňanech. U příležitosti tohoto rybářského svátku vyhlašujeme soutěž o vstupenky na FOR FISHING 2024. Soutěž se bude konat na našich stránkách na Facebooku a to od 7.2. od 18:00 do 16.2.2024 do 18:00! Bližší podmínky soutěže se dozvíte po otevření tohoto článku.

    Veletrh FOR FISHING uvítá první návštěvníky už ve čtvrtek 22. února 2024

    Svátek všech rybářů a rybářek se nezadržitelně blíží, vystavovatelé už pomalu balí žhavé novinky, které na veletrhu představí, rybářské osobnosti dokončují přípravu svých přednášek, obří akvárko už je připraveno na výstavišti. Na co se můžete na veletrhu těšit a co byste si neměli nechat ujít?

    FOR FISHING 2024 – den druhý

    Pokud se včera občas nedalo nějakou tou uličkou protáhnout, dnes to není o nic lepší! Letos je rybářský veletrh FOR FISHING opravdu hojně navštěvovaný. Mě se ho podařilo celý prolétnout za dva dny a přiznám se, že šlo o pěkný kvapík. Občas jsem se na nějakém stánku zasekl, protože novinek je tu letos opravdu hodně. Dnes vám představím dalších pár firem a výrobků, které by některé z vás mohli na letošním FOR FISHINGu zaujmout.