Recept z pořadu „VIP Prosteno“ od pana Pavla Vítka na pikantní předkrm z Barmy.
1. Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, rajský protlak, mletý koriandr, kurkumu, chilli prášek, nasekané feferonky zbavené jadřinců, čerstvý koriandr, citronovou šťávu a sůl, vložíme do mixéru a mixujeme asi 1 minutu, pokud bude umixovaná hmota příliš hustá, rozředíme ji trochou vody
2. V hluboké pánvi s okrouhlým dnem nebo v pánvi wok zahřejeme olej, slabě snížíme teplotu a přidáme rozmixovanou směs, restujeme 3–5 minut, nebo do mírného zhoustnutí omáčky
3. V této fázi přidáme krevety a za stálého míchání je rychle opečeme při zdroji tepla zapnutém na střední teplotu
4. Jakmile je pokrm dobře prohřátý, rozdělíme ho na jednotlivé porce, ozdobíme zbytkem čerstvého koriandru a čtvrtkou limetky, ihned podáváme.
Recept na vařené krevety najdete zde: krevety vařené.