Rybářský rozcestník

Marinovaní okouni

Na oleji s máslem opečené osolené půlky okounů, marinované v sladkokyselém kořeněném nálevu.

1 náročnost
30 minut
+ 2 dny marinování  
  • 1 kg okouna
  • 70 g oleje
  • 50 g másla
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 1/2 l vody
  • 1/4 l octa
  • 4 ks zrnka černého pepře
  • 2 ks zrnka nového koření
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • Příprava

    1. Vodu svaříme s octem, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibulí, pokrájeným česnekem a kořením, necháme vychladnout
    2. Osolené půlky ryb opečeme na oleji s máslem, necháme vychladnout
    3. Rybí maso urovnáme do kameninové nádoby, na ryby nasypeme nudličky okurek
    4. Vše zalijeme studeným nálevem a necháme 2 dny v chladu proležet.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím