Rybářský rozcestník

Marinovaní okouni

Na oleji s máslem opečené osolené půlky okounů, marinované v sladkokyselém kořeněném nálevu.

1 náročnost
30 minut
+ 2 dny marinování  
  • 1 kg okouna
  • 70 g oleje
  • 50 g másla
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 1/2 l vody
  • 1/4 l octa
  • 4 ks zrnka černého pepře
  • 2 ks zrnka nového koření
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • Příprava

    1. Vodu svaříme s octem, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibulí, pokrájeným česnekem a kořením, necháme vychladnout
    2. Osolené půlky ryb opečeme na oleji s máslem, necháme vychladnout
    3. Rybí maso urovnáme do kameninové nádoby, na ryby nasypeme nudličky okurek
    4. Vše zalijeme studeným nálevem a necháme 2 dny v chladu proležet.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!