Rybářský rozcestník

Marinovaní okouni

Na oleji s máslem opečené osolené půlky okounů, marinované v sladkokyselém kořeněném nálevu.

1 náročnost
30 minut
+ 2 dny marinování  
  • 1 kg okouna
  • 70 g oleje
  • 50 g másla
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 1/2 l vody
  • 1/4 l octa
  • 4 ks zrnka černého pepře
  • 2 ks zrnka nového koření
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • Příprava

    1. Vodu svaříme s octem, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibulí, pokrájeným česnekem a kořením, necháme vychladnout
    2. Osolené půlky ryb opečeme na oleji s máslem, necháme vychladnout
    3. Rybí maso urovnáme do kameninové nádoby, na ryby nasypeme nudličky okurek
    4. Vše zalijeme studeným nálevem a necháme 2 dny v chladu proležet.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím