Rybářský rozcestník

Špíz z kapra

Na jehlách napíchané kostky kapra, plátky anglické slaniny a půlky rajčátek, opečené na grilu potírané rozpuštěným máslem.

2 náročnost
40 minut
  • 600 g očištěného kapra zbaveného kostí a kůže
  • 20 g másla
  • 6 ks tenkých plátků anglické slaniny
  • 5 ks menších rajčátek
  • citronová šťáva
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapří maso opláchneme a osušíme, nakrájíme na větší kostky, které osolíme a okořeníme pepřem, pokapeme citronovou šťávou, potřeme olejem a necháme chvíli odležet
    2. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky nebo poloviny (záleží na jejich velikosti) a střídavě spolu s kostkami kapra a slaninou napícháme na grilovací jehly
    3. Vytvořené špízy grilujeme na dobře rozpáleném roštu grilu, tak po 3 minutách z každé strany, za stálého potírání rozpuštěným máslem.

    Doporučení

    Podáváme například s bramborovými hranolky a kečupem.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím