Rybářský rozcestník

Ryba v žloutkovém těstíčku

Kousky rybího filé namočené v těstíčku, usmažené v rozpáleném oleji dozlatova. Recept z Japonska. V Asii se takto upravené kousky ryby servírují většinou s rýží a zeleninou.

1 náročnost
15 minut
Ryba v žloutkovém těstíčku
  • 500 g tresky nebo jiné mořské ryby
  • olej
  • sůl
  • Na těstíčko:
  • 2 ks žloutky
  • 1 lžíce solamylu
  • zázvor
  • Příprava

    1. Tresku naporcujeme na menší kousky, osolíme a necháme 1 hodinu uležet
    2. Žloutky rozmícháme s lžící solamylu a špetkou zázvoru
    3. Kousky ryby osušíme utěrkou a protáhne 2x ve žloutkovém těstíčku
    4. Smažíme dozlatova, z obou stran, v rozpáleném oleji
    5. V Japonsku se kousky ryby servírují s rýží a zeleninou, kousky takto upravené ryby však můžeme také podávat s brambory, hranolky, nebo kroketami.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….