Rybářský rozcestník

Karbanátky z tresky

Rozemleté maso z tresky restované na pánvičce.

2 náročnost
35 minut
  • 850 g vykuchané tresky bez hlavy
  • 80 g tuku na smažení
  • 50 g strouhané housky
  • 40 g cibule
  • 30 g tuku
  • 2 ks žemle
  • 1 ks vejce
  • mletý pepř
  • sůl
  • mléko na namočení
  • Příprava

    1. Připravíme si mletou hmotu podle výše uvedených ingrediencí, dochutíme ji pepřem a solí
    2. Rozdělíme ji na několik částí a tvoříme kulaté nebo oválné karbanátky
    3. Obalujeme je ve strouhané housce
    4. Rozehřejeme tuk a karbanátky na něm zvolna usmažíme po obou stranách do červena.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší, salátem z čerstvé zeleniny nebo sterilovaným zelím.

    Nejčtenější články

    Tinktura z koňského kaštanu

    Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

    Pokračování s boilies Chill Banana. Tohle boilies od Mastodont Baits musíte mít!

    Povedená výprava, krásné ryby, naši Chillinu prostě musíte vyzkoušet! – Ahoj všem příznivcům Mastodont Baits, přidávám pokračování mých výprav s boilies Chill Banana od Mastodont Baits. Po minulé výpravě jsem vzal opět tuhle příchuť boilies k vodě. Tentokrát to bylo na jiný revír, kde jsem prozatím chytal pouze na dvou výpravách. Chtěl jsem zkusit všechny možné varianty od popky, přes neutrálně vyvážené boilies až po těžkou kuličku.

    Rybářský ples v Rožmitále pod Třemšínem

    Český rybářský svaz, místní organizace Rožmitál pod Třemšínem zve na tradiční Rybářský ples. Koná se 12. listopadu od 20 hodin v rožmitálském společenském centru. K tanci a poslechu bude hrát skupina Sekvence. Připravena bude bohatá rybí a zvěřinová tombola.