Rybářský rozcestník

Pstruzi na mandlích

Pstruzi opečení na másle, servírovaní s připravenou omáčkou ze smetany, másla a mandlí.

2 náročnost
30 minut
  • 4 ks menších pstruhů
  • 100 g másla
  • 50 g loupaných pražených mandlí
  • 100 ml smetany na šlehání
  • hladká mouka
  • sůl
  • Příprava

    1. Pstruhy si očistíme, omyjeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou
    2. Pražené mandle si nakrájíme na jemné proužky
    3. Na pánvi si rozehřejeme máslo, vložíme pstruhy a opečeme z každé strany asi 5 minut
    4. Poté pstruhy vyjmeme, do másla po opékání vložíme nakrájené mandle, zalijeme smetanou a za neustálého míchání prohřejeme
    5. Pstruhy přeložíme na talíře a přelijeme teplou smetanovou omáčkou s mandlemi.

    Doporučení

    Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

    Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

    Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

    Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

    Jak správně udělat rybu na grilu

    Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím