Rybářský rozcestník

Úhoř s pikantní omáčkou

Marinované špalíčky z úhoře, opečené na oleji, servírované s pikantní omáčkou.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
Úhoř s pikantní omáčkou
  • 500 g masa z úhoře
  • 100 g ementálu
  • 100 g žampionů
  • 100 g oliv
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 ks žloutku
  • 0,5 l vývaru z masoxu
  • citronová šťáva
  • kmín
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Úhoře pokrájíme na 10 cm velké špalíčky, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme, posypeme kmínem a necháme 1 hodinu odležet
    2. Kostka masa opečeme na oleji doměkka a odstavíme
    3. Na oleji na jiné pánvi orestujeme plátky cibule, přidáme 4 lžíce mouky, zamícháme a podlijeme vývarem, do vývaru dáme vařit pokrájené žampióny a olivy, vaříme asi 10 minut, pak ztlumíme oheň, nasypeme strouhaný sýr a mícháme až se sýr rozpustí
    4. Omáčku zjemníme rozšlehaným žloutkem, přidáme 2 stroužky rozetřeného česneku, ochutíme pepřem a solí
    5. Na talíři přelijeme kostky úhoře omáčkou a podáváme s opečenými nebo vařenými brambory.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!