Rybářský rozcestník

Filé s anglickou slaninou a zeleninou

Filé obalené v anglické slanině upečené spolu se zeleninovou přílohou.

2 náročnost
40 minut
Filé s anglickou slaninou a zeleninou - před zapečením
Filé
  • Recept na 4 porce:
  • 800 g filé (kostky)
  • 400 g mražené zeleniny (jarní směs ...)
  • 8 ks plátků anglické slaniny
  • koření na ryby
  • máslo
  • vegeta
  • olej
  • plátky citrónu na zdobení
  • Příprava

    1. Filé i zeleninu necháme povolit
    2. Pekáč vymažeme olejem (tukem)
    3. Filé z obou stran okořeníme, osolíme vegetou a jednotlivé kousky zabalíme do plátku anglické slaniny
    4. Zabalené rybí kousky vyskládáme doprostřed pekáče a kolem vysypeme zeleninu, kterou dochutíme vegetou
    5. Nakrájíme tenké plátky másla a ty pak poklademe na zeleninu
    6. Do předem vyhřáté trouby na 240 °C položíme zaklopený pekáč a pečeme cca 20 minut
    7. Po té pekáč odklopíme a dalších deset minut pečeme tak, aby se nám pokrm krásně zabarvil a dopekl
    8. Servírujeme dva kousky zapečeného filé s několika lžícemi zeleniny, zdobíme plátky citrónu.

    Doporučení

    Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši s míchaným zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Atraktory ve spreji – šikovná pomůcka zkušeného rybáře

    Atraktory jsou určeny výhradně pro zatraktivnění nástrah a návnad jak pro lov kaprovitých ryb, tak i pro lov dravců. Prodávají se v různých variantách, ale velmi oblíbené, hlavně u zkušených rybářů, jsou ve formě sprejů.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Metlička na míchání zakrmovacích směsí

    Metlička na promíchání zakrmovacích směsí v kombinaci s bateriovou vrtačkou nám usnadní důkladné spojení všech vnadících složek. Jde o skvělého pomocníka. Právě správné promíchání zakrmovací směsi nám může pomoci k pěkným úlovkům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím