Rybářský rozcestník

Filé s anglickou slaninou a zeleninou

Filé obalené v anglické slanině upečené spolu se zeleninovou přílohou.

2 náročnost
40 minut
Filé s anglickou slaninou a zeleninou - před zapečením
Filé
  • Recept na 4 porce:
  • 800 g filé (kostky)
  • 400 g mražené zeleniny (jarní směs ...)
  • 8 ks plátků anglické slaniny
  • koření na ryby
  • máslo
  • vegeta
  • olej
  • plátky citrónu na zdobení
  • Příprava

    1. Filé i zeleninu necháme povolit
    2. Pekáč vymažeme olejem (tukem)
    3. Filé z obou stran okořeníme, osolíme vegetou a jednotlivé kousky zabalíme do plátku anglické slaniny
    4. Zabalené rybí kousky vyskládáme doprostřed pekáče a kolem vysypeme zeleninu, kterou dochutíme vegetou
    5. Nakrájíme tenké plátky másla a ty pak poklademe na zeleninu
    6. Do předem vyhřáté trouby na 240 °C položíme zaklopený pekáč a pečeme cca 20 minut
    7. Po té pekáč odklopíme a dalších deset minut pečeme tak, aby se nám pokrm krásně zabarvil a dopekl
    8. Servírujeme dva kousky zapečeného filé s několika lžícemi zeleniny, zdobíme plátky citrónu.

    Doporučení

    Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši s míchaným zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

    Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

    DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

    I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

    Ryby v české kuchyni – 1. díl

    Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.