Rybářský rozcestník

Kapr na pivě

Na cibulce udušené porce kapra zalité světlým pivem.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení  
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks (asi 600 g) porce kapra
  • 50 g másla
  • 2,5 dl světlého piva
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks středně velké cibule
  • trochu citronové kůry
  • sladká mletá paprika
  • mletý černý pepř
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce kapra osolíme, okořeníme pepřem, pokapeme pivem a vložíme asi na 1 hodinu do ledničky odpočinout
    2. Na oleji osmahneme do žluta na tenké proužky nakrájenou cibuli, vložíme na ni porce kapra, zalijeme zbylým pivem, přidáme trochu ustrouhané citronové kůry, kmín, špetku mleté papriky, máslo a kapra na mírném zdroji tepla udusíme doměkka.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.