Rybářský rozcestník

Kapr se sardelovou pastou

Porce kapra pokapané citronovou šťávou a potřené sardelovou pastou, na oleji opečené dozlatova.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
  • 1 ks menšího kapra
  • 2 lžíce sardelové pasty
  • 1 lžíce másla
  • 100 g vlašských ořechů
  • šťáva z 1 citronu
  • hladká mouka na obalení
  • olej na smažení
  • Příprava

    1. Očištěného kapra opláchneme, osušíme, nakrájíme na podkovy, pokapeme citronovou šťávou, potřeme sardelovou pastou a necháme v chladu 30 minut odležet
    2. Odleželé porce kapra obalíme v hladké mouce a v pánvi na rozehřátém oleji zvolna opečeme po obou stranách dozlatova
    3. Vlašské ořechy nasekané na menší kousky krátce orestujeme na rozehřátém másle
    4. Porce kapra rozdělíme na talíře, posypeme ořechy a podáváme s bramborovým salátem.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?