Podkovy ze štiky osolené, pokapané citrónem, odleželé, opečené na pánvi obalené v hladké mouce, podávané přelité sýrovou omáčkou.
1. Štiku vykucháme, opláchneme a naporcujeme na podkovy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet
2. Odleželé maso obalíme v hladké mouce a opečeme z obou stran na másle, opečené porce odložíme stranou
3. Připravíme omáčku z másla, mouky a jemně nastrouhané cibule; uděláme světlou jíšku, zalijeme ji sladkou smetanou a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, vmícháme strouhaný sýr, ochutíme pepřem, solí a strouhaným muškátovým oříškem
4. Porce štiky položíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory.
Autor receptu: Dalibor Marounek