Rybářský rozcestník

Štika se sýrovou omáčkou

Podkovy ze štiky osolené, pokapané citrónem, odleželé, opečené na pánvi obalené v hladké mouce, podávané přelité sýrovou omáčkou.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení masa  
Štika se sýrovou omáčkou
  • 1 kg štiky
  • 1 ks citrónu
  • 2-3 lžíce másla
  • hladká mouka
  • sůl
  • Na sýrovou omáčku:
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra eidam
  • 2 dcl sladké smetany
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 ks cibule
  • muškátový oříšek
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Štiku vykucháme, opláchneme a naporcujeme na podkovy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet
    2. Odleželé maso obalíme v hladké mouce a opečeme z obou stran na másle, opečené porce odložíme stranou
    3. Připravíme omáčku z másla, mouky a jemně nastrouhané cibule; uděláme světlou jíšku, zalijeme ji sladkou smetanou a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, vmícháme strouhaný sýr, ochutíme pepřem, solí a strouhaným muškátovým oříškem
    4. Porce štiky položíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!