Na výrobu rybího leča můžeme použít sladkovodní nebo i mořské ryby. Osvědčil se sumec, vykostěné podkovy z kapra bez kůže, z mořských ryb je skvělé například klasické filé z tresky.
2 náročnost
40 minut
Rybí lečo s kuskusem
500-600 g filé z tresky (podkovy z kapra, kostky sumce ...)
4 ks rajčata
1 ks zelená paprika
1 ks červená paprika
1 ks cibule
chilli omáčka
pepř
olej
sůl
Příprava
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, oloupeme
Papriky nakrájíme na proužky cibuli na kostičky, filé nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, rajčata, papriky, ochutíme pár kapkami chilli omáčky, osolíme, opepříme, dusíme do měkka
Když je lečo hotové, přidáme kostky filé, promícháme, podusíme 2-3 minuty, aby se maso nerozpadlo.
Doporučení
Rybí lečo podáváme například s kuskusem, který ochutíme pár kapkami olivového oleje, osolíme, promícháme s petrželkou.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.