
Rybí lečo s kuskusem
500-600 g filé z tresky (podkovy z kapra, kostky sumce ...)
4 ks rajčata
1 ks zelená paprika
1 ks červená paprika
1 ks cibule
chilli omáčka
pepř
olej
sůl
Příprava
- Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, oloupeme
- Papriky nakrájíme na proužky cibuli na kostičky, filé nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, rajčata, papriky, ochutíme pár kapkami chilli omáčky, osolíme, opepříme, dusíme do měkka
- Když je lečo hotové, přidáme kostky filé, promícháme, podusíme 2-3 minuty, aby se maso nerozpadlo.
Doporučení
Rybí lečo podáváme například s kuskusem, který ochutíme pár kapkami olivového oleje, osolíme, promícháme s petrželkou.