Rybářský rozcestník

Filet ze štiky na rozmarýnu

Filety ze štiky potřené pastou z rozmarýnu, olivového oleje, citronové šťávy, papriky a soli, opečené na troše oleje a másle dozlatova.

2 náročnost
20 minut
+ 1 hodina marinování  
Filet ze štiky na rozmarýnu
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks filety ze štiky
  • olej a máslo na opečení
  • Na pastu na marinování:
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 ks větvičky rozmarýnu
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety omyjeme a řádně osušíme
    2. Větvičky rozmarýnu otrháme a nakrájíme na velmi jemno, dáme do hmoždíře, přidáme zbylé ingredience, solí nešetříme, vymícháme pastu
    3. Připarvenou pastou potřeme filety a necháme 1 hodinku marinovat
    4. Na pánvičce na trošce oleje a másle filety opečeme z obou stran, což trvá cca 10 minut.

    Doporučení

    Můžeme připravit i na grilu. Skvělou přílohou k takto připravené štice jsou pečené brambory spolu s cherry rajčátky.

    Poznámka

    Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.