Opečená pražma dušená se zeleninou, s kapary a rozkrájenými sardelkami.
1. Ryby dobře očistíme, vykucháme, omyjeme, osušíme, kůži po stranách lehce nařízneme, potom je na povrchu i uvnitř osolíme, opepříme a nakonec obalíme v mouce
2. Řapíkatý celer opláchneme, necháme okapat, nakrájíme na menší kousky a očištěnou karotku i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky
3. Na části rozehřátého oleje rybu po obou stranách opečeme dozlatova
4. Ve větším kastrolku rozehřejeme zbylý olej, přidáme připravenou zeleninu, kapary, rozkrájené sardelky, krátce vše osmahneme, zalijeme asi 300 ml vody, vložíme opečené ryby a přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 10 minut
5. Hotové pražmy na talíři obložíme zeleninou a ozdobíme citronem.
Podáváme s vařenými bramborami.