Rybářský rozcestník

Opečený amur na víně

Opečené porce amura přelité omáčkou připravenou z vína, cibule, sardelové pasty, petrželky …

2 náročnost
45 minut
  • 1,5 kg amura
  • 100 g másla
  • 100 ml sladkého vína
  • 4 ks rajčat
  • 1 ks menší cibule
  • 2 lžičky sardelové pasty
  • 1/2 lžičky kari koření
  • několik lžic rybího vývaru
  • citonová šťáva z 1 ks citrónu
  • nastrouhaný muškátový květ
  • mletý černý pepř
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného amura nakrájíme na porce, ty důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a pak usušíme papírovou těrkou
    2. Připravené rybí maso osolíme, posypeme pepřem a nasekanou petrželkou, opečeme je na rozpáleném másle, pak mírně podlijeme vývarem a chvíli podusíme
    3. Na závěr hotového amura pokapeme citronovou šťávou
    4. Na druhé pánvi na másle osmahneme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a kostičky rajčat, po chvíli přidáme trošičku sardelové pasty, nasekanou petrželku, okořeníme kari, muškátovým květem, vše zamícháme
    5. Přilijeme víno, krátce povaříme, omáčku zjemníme máslem a přelijeme šťávou na kterém jsme opékali amura
    6. Po chvíli vaření omáčku odstavíme, dle chuti osolíme a pak ji přecedíme na porce amura.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Sedmnáctiletý student pokořil český rekord. Chytil kapra vážícího 32 kilogramů

    Fantastik, takové jméno dostal kapr vážící 32 kg. Unikátní kousek ulovil nedávno teprve 17letý Stanislav Blažka. Pokořil tak rekord mezi kapraři. V českých svazových vodách se podle dostupných informací těžší rybu doposud chytit nepodařilo.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím