Rybářský rozcestník

Opečený amur na víně

Opečené porce amura přelité omáčkou připravenou z vína, cibule, sardelové pasty, petrželky …

2 náročnost
45 minut
  • 1,5 kg amura
  • 100 g másla
  • 100 ml sladkého vína
  • 4 ks rajčat
  • 1 ks menší cibule
  • 2 lžičky sardelové pasty
  • 1/2 lžičky kari koření
  • několik lžic rybího vývaru
  • citonová šťáva z 1 ks citrónu
  • nastrouhaný muškátový květ
  • mletý černý pepř
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného amura nakrájíme na porce, ty důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a pak usušíme papírovou těrkou
    2. Připravené rybí maso osolíme, posypeme pepřem a nasekanou petrželkou, opečeme je na rozpáleném másle, pak mírně podlijeme vývarem a chvíli podusíme
    3. Na závěr hotového amura pokapeme citronovou šťávou
    4. Na druhé pánvi na másle osmahneme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a kostičky rajčat, po chvíli přidáme trošičku sardelové pasty, nasekanou petrželku, okořeníme kari, muškátovým květem, vše zamícháme
    5. Přilijeme víno, krátce povaříme, omáčku zjemníme máslem a přelijeme šťávou na kterém jsme opékali amura
    6. Po chvíli vaření omáčku odstavíme, dle chuti osolíme a pak ji přecedíme na porce amura.

    Nejčtenější články

    Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

    Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

    Na Rozkoši ukradli záchranářům motory z člunů. Policie prosí o pomoc veřejnost, okradení nabízejí odměnu

    Vodní záchranáři na přehradě Rozkoš na Náchodsku se musí vypořádat s nečekaným problémem. O víkendu jim někdo ukradl dva motory ke člunům a nádrž plnou paliva. Případ vyšetřuje policie. Vodní záchranáři mají jeden větší člun, který zůstal nepoškozený. Aktuálně tedy není ohrožená bezpečnost turistů. I tak ale krádež práci záchranářů komplikuje.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím