Rybářský rozcestník

Opečený amur na víně

Opečené porce amura přelité omáčkou připravenou z vína, cibule, sardelové pasty, petrželky …

2 náročnost
45 minut
  • 1,5 kg amura
  • 100 g másla
  • 100 ml sladkého vína
  • 4 ks rajčat
  • 1 ks menší cibule
  • 2 lžičky sardelové pasty
  • 1/2 lžičky kari koření
  • několik lžic rybího vývaru
  • citonová šťáva z 1 ks citrónu
  • nastrouhaný muškátový květ
  • mletý černý pepř
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného amura nakrájíme na porce, ty důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a pak usušíme papírovou těrkou
    2. Připravené rybí maso osolíme, posypeme pepřem a nasekanou petrželkou, opečeme je na rozpáleném másle, pak mírně podlijeme vývarem a chvíli podusíme
    3. Na závěr hotového amura pokapeme citronovou šťávou
    4. Na druhé pánvi na másle osmahneme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a kostičky rajčat, po chvíli přidáme trošičku sardelové pasty, nasekanou petrželku, okořeníme kari, muškátovým květem, vše zamícháme
    5. Přilijeme víno, krátce povaříme, omáčku zjemníme máslem a přelijeme šťávou na kterém jsme opékali amura
    6. Po chvíli vaření omáčku odstavíme, dle chuti osolíme a pak ji přecedíme na porce amura.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!