Rybářský rozcestník

Filé plněné fazolkami

Filé z tresky plněné strouhaným parmazánem, koprem, zelenými fazolkami a obalené v rozšlehaném vejci s moukou, strouhance a osmažené na oleji dozlatova.

2 náročnost
50 minut
  • 600 g filé z tresky
  • 320 g mražených zelených fazolek
  • 1 lžička vegety
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks citronu - šťáva
  • 1 ks malé cibulky
  • mletý pepř
  • sůl
  • Na náplň:
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 80 g mražených zelených fazolek
  • 1 ks svazku kopru
  • Na obalení:
  • 150 g strouhanky
  • 100 g hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • olej na smažení
  • Příprava

    1. Rybí filé opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, rozdělíme na čtyři porce a ostrým nožem uděláme do každého kousku kapsu
    2. Kapsy rybího filé naplníme strouhaným parmazánem smíchaným s nadrobno nasekaným koprem a na malé kousky nakrájenými zelenými fazolkami
    3. Naplněné filé osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, namočíme do těstíčka z rozklepnutých vajec rozšlehaných s moukou, pak obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách dozlatova
    4. Na rozpáleném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme zelené fazolky, necháme je podusit, hotové dochutíme vegetou a podáváme k plněnému rybímu filé.

    Doporučení

    Servírujeme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!