2 náročnost
30 minut
+ doba nasolení
600-750 g filetů z candáta
100 g anglické slaniny
100 g žampionů
1 lžička šalvěje
5 cl bílého vína
sladká červená paprika
máslo
pepř
sůl
Příprava
- Filety osolíme, necháme hodinu odpočinout.
- Rozpustíme máslo (2 lžíce), přidáme špetku sladké červené papriky.
- Maso osušíme, potřeme z obou stran máslem, naskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut.
- Nakrájenou slaninu nakrájíme na kostičky, necháme zesklovatět, přidáme na plátky nakrájené žampiony, zastříkneme bílým vínem, přidáme šalvěj, sůl, pepř, necháme podusit do měkka.
- Směs navršíme na filety, pečeme ještě 2 minuty.
Doporučení
Pečeného candáta podáváme s novými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek