Rybářský rozcestník

Losos na grilu

Filety nebo podkovy z lososa pokapané šťávou z citrónu, odleželé, grilované na roštu venkovního grilu.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odpočinutí masa  
Losos na grilu - podkovy na talíři
Losos
  • 1 ks lososa
  • šťáva z 1-2 ks citrónů
  • hrubozrnná sůl
  • Na marinádu:
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 1 lžíce francouzské hořčice
  • 1 hrst šalvěje
  • 2 dcl oleje
  • mletá sladká paprika
  • čerstvě namletý pepř
  • Příprava

    1. Lososa naporcujeme na filety nebo podkovy, maso pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odpočinout
    2. Připravíme si marinádu; olej smícháme z francouzskou hořčicí, prolisovaným česnekem, nasekanými listy šalvěje, sladkou paprikou a pepřem, důkladně vše promícháme
    3. Během grilování potíráme lososa z obou stran marinádou, dle chuti maso osolíme.

    Doporučení

    Podáváme například s vařeným bramborem. Tento recept se hodí také k přípravě lososa na rakletu.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.