Rozpis na 2 porce:
400 g filetú z candáta
500 g brambor
6-8 ks snítků tymiánu
4 lžíce plátků mandlí
2 ks citróny
1 ks stroužek česneku
olivový olej
pepř
sůl
Příprava
- Předehřejte si troubu na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem.
- Brambory a 1 citrón nakrájejte na měsíčky. Na pečícím papíře potřete měsíčky olivovým olejem, osolte, opepřete a přihoďte několik snítků čerstvého tymiánu.
- Pečte cca 25 min nebo dokud brambory nezměknou. V průběhu pečení jednou vše promíchejte.
- Rybu rozdělte na dva kusy. Jednotlivé filety potřete olivovým olejem, důkladně osolte, opepřete, přidejte další snítky tymiánu. Navrch ozdobte tenkými plátky česneku, mandlí a citrónu.
- Brambory přesuňte stranou a doprostřed umístěte filety candáta.
- Pečte vše společně dalších 15 minut.
Poznámka
Recept z webu: www.receptyonline.cz