Rybářský rozcestník

Štika na másle

Klasika, která asi nikdy neomrzí. Filety ze štiky opečené na pánvi na másle, dochucené kmínem, pepřem, citronovou šťávou a solí.

2 náročnost
20 minut
stika-na-masle-indruchova2
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks filety ze štiky i s kůží
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • citronová šťáva
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety opláchneme, pak pečlivě osušíme papírovou utěrkou a posypeme solí a kořením, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet
    2. Na rozpáleném tuku (oleji a másle) opečeme z obou stran, z každé cca 5 minut, začínáme kůží dolů
    3. Opečené porce ryby vytáhneme z pánve, ihned servírujeme.

    Doporučení

    Chcete-li si opravdu vychutnat chuť ryby, citronovou šťávu vynechejte.

    Poznámka

    Foto: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Atraktory ve spreji – šikovná pomůcka zkušeného rybáře

    Atraktory jsou určeny výhradně pro zatraktivnění nástrah a návnad jak pro lov kaprovitých ryb, tak i pro lov dravců. Prodávají se v různých variantách, ale velmi oblíbené, hlavně u zkušených rybářů, jsou ve formě sprejů.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Metlička na míchání zakrmovacích směsí

    Metlička na promíchání zakrmovacích směsí v kombinaci s bateriovou vrtačkou nám usnadní důkladné spojení všech vnadících složek. Jde o skvělého pomocníka. Právě správné promíchání zakrmovací směsi nám může pomoci k pěkným úlovkům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím