Rybářský rozcestník

Štika na másle

Klasika, která asi nikdy neomrzí. Filety ze štiky opečené na pánvi na másle, dochucené kmínem, pepřem, citronovou šťávou a solí.

2 náročnost
20 minut
stika-na-masle-indruchova2
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks filety ze štiky i s kůží
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • citronová šťáva
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety opláchneme, pak pečlivě osušíme papírovou utěrkou a posypeme solí a kořením, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet
    2. Na rozpáleném tuku (oleji a másle) opečeme z obou stran, z každé cca 5 minut, začínáme kůží dolů
    3. Opečené porce ryby vytáhneme z pánve, ihned servírujeme.

    Doporučení

    Chcete-li si opravdu vychutnat chuť ryby, citronovou šťávu vynechejte.

    Poznámka

    Foto: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Method feeder krmítko – tlakové vrstvení krmení

    I když název zní trochu moc technicky a složitě, nejde o nic jiného, než o plnění method feeder krmítka ve dvou krocích, jedním, nebo například i dvěma druhy krmení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím