Rybářský rozcestník

Štika na másle

Klasika, která asi nikdy neomrzí. Filety ze štiky opečené na pánvi na másle, dochucené kmínem, pepřem, citronovou šťávou a solí.

2 náročnost
20 minut
stika-na-masle-indruchova2
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks filety ze štiky i s kůží
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • citronová šťáva
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety opláchneme, pak pečlivě osušíme papírovou utěrkou a posypeme solí a kořením, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet
    2. Na rozpáleném tuku (oleji a másle) opečeme z obou stran, z každé cca 5 minut, začínáme kůží dolů
    3. Opečené porce ryby vytáhneme z pánve, ihned servírujeme.

    Doporučení

    Chcete-li si opravdu vychutnat chuť ryby, citronovou šťávu vynechejte.

    Poznámka

    Foto: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Haltýř z pračky

    Tam, kde je povolený haltýř, tedy bedna na živé rybky, která se pokládá na dno toku, lze ho vyrobit jednoduše ze staré pračky, do které se prádlo dávalo vrchem.

    Stravování u vody – krabičková metoda

    Na delších rybářských výpravách s kusem salámu a instantními polívkami prostě nevystačíme. Do hry se tak dostává tzv. krabičková metoda, tedy doma uvařená jídla uložená po porcích v krabičkách a pak zamrazená. U vody je pak stačí už jen ohřát.

    VIKING – elektrická energie pro vaše dobrodružství

    Tento článek je pro všechny, kteří aspoň jednou chtěli na rybách nabíjet svoje telefony, sonary, nebo si pustit přenosnou televizi a nechtěli pro nabíjení používat standardní a hlučné benzínové generátory.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím