750-1000 g naporcovaného kapra
50 g listů špenátu
8 ks cherry rajčat
1 ks zelená paprika
1 ks červená paprika
1 ks cibule
2 lžíce hladké mouky
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička koření provensálské bylinky
1 lžička grilovacího koření
1 lžička worchestru
citronová šťáva
máslo
sůl
Příprava
- Porce kapra pokapeme citronem, osolíme, necháme 1 hodinu odležet, potom osušíme a obalíme v hladké mouce, ve které jsme promíchali sladkou červenou papriku a grilovací koření.
- Na oleji opečeme do zlatova z obou stran a odložíme stranou.
- V čisté pánvi na směsi másla a oleje 1:1 podusíme nakrájené papriky s cibulí, když paprika změkne, přidáme nasekaný špenát, přepůlené cherry rajčata, směs ochutíme solí, worchestrem, kořením provensálské bylinky, vložíme opečené porce kapra a pod pokličkou podusíme 5 minut.
- Na talíři porce kapra poklademe podušenou zeleninou a podáváme s pečenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek