Rybářský rozcestník

Kapří hranolky

Vánoce bez kapra? To by nebylo ono. Záleží jen na vás, jakému způsobu přípravy dáváte přednost. Vůně smažených rybích hranolků je lákadlem hlavně pro toho, kdo si chce pochutnat na rybě bez kostí. Zamilují si je i děti, pro které je slovo „hranolky“ téměř magické.

2 náročnost
40 minut
+ doba marinování  
  • 500 g kapřích filetů
  • 50 g hladké mouky
  • 30 g strouhanky
  • 3 ks stroužky česneku
  • 100 ml bílého vína
  • 50 ml worcestrové omáčky
  • 1 lžíce škrobu (Solamylu)
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • olej na smažení
  • Příprava

    1. Filety nakrájejte na 1 cm silné nudličky, pokud je potřeba, zbavte je kůže
    2. V misce smíchejte víno, worcester, sůl a prolisovaný česnek, do této marinády alespoň na 1 hodinu naložte kapra
    3. V jiné nádobě smíchejte všechny ingredience na obalení
    4. Marinované kousky kapra obalte v připravené směsi a na oleji smažte dozlatova.

    Poznámka

    Zdroj: www.receptyonline.cz

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím