Rybářský rozcestník

Rybí filé zapečené s česnekem

Filé potřené rozetřeným česnekem se solí a rajčatovým protlakem, posypané cibulí, pečené doměkka.

2 náročnost
40 minut
  • 600 g rybího filé
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 ks stroužků česneku
  • 1 ks cibule
  • mletý pepř
  • petrželová nať
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filé naporcujeme, potřeme oloupanými, utřenými stroužky česneku se solí a rajčatovým protlakem
    2. Naskládáme do olejem vymaštěné zapékací mísy, posypeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí a opepříme
    3. Vložíme do trouby a pečeme při 190 °C asi 25 minut
    4. Podáváme ozdobené petrželovou natí, vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?