Rychlá a přitom chutná úprava ryb inspirovaná asijskou kuchyní. V pánvi podušené proužky zeleniny a plátky hub s dalšími surovinami, pak doplněné o kostky ryb. Nakonec okořeněná směs ještě chvíli podušená servírovaná spolu s čínskými nudlemi.
2 náročnost
30 minut
Asijská rybí směs s nudlemi
300 g tresky
150 g česnekových výhonků (lze nahradit fazolkami)
150 g žampionů
1 ks červené masité papriky
sojová omáčka
zázvor
pepř
olej
sůl
čínské nudle uvařené dle návodu na obalu
Příprava
Tresku nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, papriku zbavenou jadřince rozkrájíme na proužky, žampiony na plátky
V pánvi rozehřejeme olej, nasypeme nakrájené žampiony, papriku, česnekové výhonky, ochutíme sojovou omáčkou, zázvorem, chvíli vše podusíme do měkka
Když je zelenina měkká, vložíme kostky rybího masa a za občasného promíchání ještě pokrm podusíme 3 minuty
Směs dochutíme pepřem, solí
Na talíř vložíme uvařené čínské nudle, navršíme rybí směs a podáváme.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jednoduchý recept na přípravu makrel naporcovaných do tvaru podkov. Podkovy ryb nejprve zprudka opečené na pánvi okořeněné, obalené v mouce, pak podušené zaklopené, mírně podlité bílým vínem, spolu se zelenými fazolkami a plátky žampionů.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.