Rybářský rozcestník

Dunajská štědrovečerní polévka

Krajová polévka našich babiček z kapřích vnitřností, kapusty a hrachu.

2 náročnost
45 minut
+ 1 den máčení hrachu, předvaření hrachu  
  • 300 g kapřích vnitřností
  • 100 g předvařeného hrachu
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g petržele
  • 50 g kapusty
  • 50 g celeru
  • 50 g másla
  • 1 lžíce nastrouhané cibule
  • 2 l vody
  • malá větévka sušeného rozmarýnu
  • sůl
  • Příprava

    1. Pokrájenou a očištěnou zeleninu (kapustu nejprve spaříme vařící vodou) dusíme s cibulí na másle 10 minut
    2. Zaprášíme ji hladkou moukou, přidáme den předem namočený hrách, rozmarýn a vodu
    3. Vše vaříme dalších 20 minut
    4. Polévku procedíme, osolíme a ještě chvíli povaříme s mletými očištěnými vnitřnostmi
    5. Dochutíme kořením a podáváme.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?