Rybářský rozcestník

Dunajská štědrovečerní polévka

Krajová polévka našich babiček z kapřích vnitřností, kapusty a hrachu.

2 náročnost
45 minut
+ 1 den máčení hrachu, předvaření hrachu  
  • 300 g kapřích vnitřností
  • 100 g předvařeného hrachu
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g petržele
  • 50 g kapusty
  • 50 g celeru
  • 50 g másla
  • 1 lžíce nastrouhané cibule
  • 2 l vody
  • malá větévka sušeného rozmarýnu
  • sůl
  • Příprava

    1. Pokrájenou a očištěnou zeleninu (kapustu nejprve spaříme vařící vodou) dusíme s cibulí na másle 10 minut
    2. Zaprášíme ji hladkou moukou, přidáme den předem namočený hrách, rozmarýn a vodu
    3. Vše vaříme dalších 20 minut
    4. Polévku procedíme, osolíme a ještě chvíli povaříme s mletými očištěnými vnitřnostmi
    5. Dochutíme kořením a podáváme.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

    Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

    Nové method feeder formičky

    Na rybářském trhu se objevily nové method feeder formičky na plnění method feeder krmítek. V čem jsou nové? Tyto formičky ve tvaru „skořápky“ se jednoduše používají, jejich naplnění je rychlé a vyprázdnění ještě rychlejší především díky otevírání v podélné ose formičky.

    Jak správně namotat vlasec či pletenku na naviják

    I když jde o článek pro začínající rybáře, ze zkušenosti vím, že i mnoho rybářů, co chytají již mnoho let, neumí správně namotat vlasec či pletenku na cívku navijáku. Existuje totiž pár důležitých kroků, jak správně na to a neměl by se ani jeden z nich podcenit či dokonce vynechat.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím