Rybářský rozcestník

Marocká rybí tagine

Tagine (tažine) je marocká masová směs, která se připravuje jak ze skopového masa, či kuřat, tak také z masa rybího. V receptu byly použity filety z tresky, ale lze použít i jiné druhy ryb.

2 náročnost
40 minut
Marocká rybí tagine
Marocká
  • 500 g filetů z tresky
  • 250 g oloupaných nakrájených rajčat
  • 50 g černých oliv
  • 2 dl rybího vývaru
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky skořice
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, opečeme ji do měkka
    2. Vložíme rajčata, podlijeme rybím vývarem, ochutíme skořicí, kurkumou, koriandrem a citronovou šťávou, vše podusíme 15 minut
    3. Sundáme poklici, dusíme ještě 5 minut, aby omáčka zhoustla, pak teprve přidáme kousky rybího masa, ty podusíme tak 5-10 minut
    4. Nakonec vložíme přepůlené olivy, dochutíme solí, pepřem.

    Doporučení

    Tagine se podává s kuskusem.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….