Rybářský rozcestník

Marocká rybí tagine

Tagine (tažine) je marocká masová směs, která se připravuje jak ze skopového masa, či kuřat, tak také z masa rybího. V receptu byly použity filety z tresky, ale lze použít i jiné druhy ryb.

2 náročnost
40 minut
Marocká rybí tagine
Marocká
  • 500 g filetů z tresky
  • 250 g oloupaných nakrájených rajčat
  • 50 g černých oliv
  • 2 dl rybího vývaru
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky skořice
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, opečeme ji do měkka
    2. Vložíme rajčata, podlijeme rybím vývarem, ochutíme skořicí, kurkumou, koriandrem a citronovou šťávou, vše podusíme 15 minut
    3. Sundáme poklici, dusíme ještě 5 minut, aby omáčka zhoustla, pak teprve přidáme kousky rybího masa, ty podusíme tak 5-10 minut
    4. Nakonec vložíme přepůlené olivy, dochutíme solí, pepřem.

    Doporučení

    Tagine se podává s kuskusem.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?