Tagine (tažine) je marocká masová směs, která se připravuje jak ze skopového masa, či kuřat, tak také z masa rybího. V receptu byly použity filety z tresky, ale lze použít i jiné druhy ryb.
2 náročnost
40 minut
Marocká rybí tagine
500 g filetů z tresky
250 g oloupaných nakrájených rajčat
50 g černých oliv
2 dl rybího vývaru
1 ks cibule
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky skořice
olivový olej
pepř
sůl
Příprava
V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, opečeme ji do měkka
Vložíme rajčata, podlijeme rybím vývarem, ochutíme skořicí, kurkumou, koriandrem a citronovou šťávou, vše podusíme 15 minut
Sundáme poklici, dusíme ještě 5 minut, aby omáčka zhoustla, pak teprve přidáme kousky rybího masa, ty podusíme tak 5-10 minut
Nakonec vložíme přepůlené olivy, dochutíme solí, pepřem.
Doporučení
Tagine se podává s kuskusem.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Silný kuřecí vývar ochucený zázvorem, chilli a ústřičnou omáčkou servírovaný spolu se zeleninou, nudličkami tresky a čínskými nudlemi, zahřeje nejen v zimě. Jde o tzv. obědovou polévku.
Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!
Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.
Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….