Rybářský rozcestník

Losos po mexicku

Plátky lososa marinované několik hodin v olivové marinádě ochucené kromě koření citronovou šťávou, česnekem a chilli papričkou, opečené na grilu, servírované na listech ledového salátu, ozdobené rajčaty a limetkou.

1 náročnost
15 minut
+ doba marinování  
Losos po mexicku
Losos
  • 800 g lososa (4 steaky po 200 g)
  • 4 ks rajčat
  • 1 ks ledový salát
  • 1 ks limetka
  • Na marinádu:
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks nadrcená chilli paprička
  • šťáva z 2 limetek
  • špetka mletého kmínu
  • špetka nového koření
  • skořice
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z uvedených surovin ušleháme ve skleničce marinádu
    2. Plátky lososa narovnáme do misky, potřeme marinádou, necháme 12 hodin marinovat v lednici
    3. Lososa rozložíme na gril, grilujeme z každé strany 4 minuty, během grilování potíráme marinádou
    4. Na talíř položíme list ledového salátu, na něj lososa, obložíme kousky rajčat, ozdobíme kolečkem limetky, podáváme třeba s pečenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?