Plátky lososa marinované několik hodin v olivové marinádě ochucené kromě koření citronovou šťávou, česnekem a chilli papričkou, opečené na grilu, servírované na listech ledového salátu, ozdobené rajčaty a limetkou.
1 náročnost
15 minut
+ doba marinování
Losos po mexicku
800 g lososa (4 steaky po 200 g)
4 ks rajčat
1 ks ledový salát
1 ks limetka
Na marinádu:
4 lžíce olivového oleje
4 ks stroužky česneku
1 ks nadrcená chilli paprička
šťáva z 2 limetek
špetka mletého kmínu
špetka nového koření
skořice
pepř
sůl
Příprava
Z uvedených surovin ušleháme ve skleničce marinádu
Plátky lososa narovnáme do misky, potřeme marinádou, necháme 12 hodin marinovat v lednici
Lososa rozložíme na gril, grilujeme z každé strany 4 minuty, během grilování potíráme marinádou
Na talíř položíme list ledového salátu, na něj lososa, obložíme kousky rajčat, ozdobíme kolečkem limetky, podáváme třeba s pečenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Rybí polévka z osmažené zeleniny a z odřezků (zbytků) rybího masa ze začátku 20. století. Polévku lze připravit jak z odřezků sladkovodních, tak i mořských ryb.
Rychlý, jednoduchý a přitom chutný recept na úpravu kapra z německé kuchyně. Jde o ochucené porce kapra obalené v mouce, pak podušené podlité bílým vínem, servírované posypané směsí strouhaného celeru a křenu, ozdobené vejci a paprikou.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.