Rybářský rozcestník

Teplá omáčka „Szecsuánétterem“

Recept na teplou omáčku původem z Maďarska vhodnou k různě upraveným rybám. Především pak k pečené a dušené rybě.

1 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 3 až 4 porce:
  • 0,2 l silného rybího vývaru (nejlépe z rybích hlav)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce tmavé sojové omáčky
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 vrchovatá lžička škrobové moučky (Solamylu)
  • 2 ks utřené stroužky česneku
  • 1 ks ustrouhané cibule
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupanou, ustrouhanou cibuli zprudka krátce osmahneme na rozpáleném oleji
    2. Přidáme utřený česnek, papriku, sojovou omáčku a studený vývar, v kterém jsme rozmíchali Solamyl, zamícháme, solíme
    3. Na mírném zdroji tepla, za stálého míchání, vaříme asi 15 minut
    4. Hotovu omáčkou přeléváme hotové, upravené porce ryby na talířích.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….