Rybářský rozcestník

Štika připravená minutkově servírovaná s bylinkovým máslem

Na pánvi na tuku zprudka opečené podkovy štiky, předem pokapané citronovou šťávou a ochucené kmínem, pepřem a solí, servírované pokladené bylinkovým máslem.

2 náročnost
30 minut
+ příprava a vychlazení másla  
Štika připravená minutkově servírovaná s bylinkovým máslem - hlavní foto
ŠtikaŠtikaŠtikaŠtikaBylinkové
  • 1 ks menší štiky
  • kmín
  • olej
  • sůl
  • Na bylinkové máslo:
  • 100 g změklého neochuceného másla
  • 12 g koření na bylinkové máslo
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • Příprava

    1. Štiku připravenou pro tepelné zpracování nakrájíme na podkovy, ty osolíme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme kmínem, necháme chvíli odležet
    2. Podkovy zprudka opečeme na pánvi na oleji, pěkně z obou stran
    3. Ihned po vyndání z pánve rybu servírujeme spolu s bylinkovým máslem a vhodnou přílohou.

    Příprava bylinkového másla:
    1. Povolené máslo promícháme s kořením
    2. Přidáme nasekanou pažitku, důkladně promícháme
    3. Vytvoříme váleček, ten zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do ledničky.

    Doporučení

    Koření na bylinkové máslo lze nahradit bylinkovou solí.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?