Rybářský rozcestník

Kostky z tolstolobika se zeleninou

Okořeněné kostky z tolstolobika, opečené na oleji spolu se zeleninou, zapečené s parmezánem.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 2 porce:
  • 600 g tolstolobika
  • 120 g žluté papriky
  • 120 g sušených rajčátek
  • 100 g cherry rajčat
  • 100 g cibule
  • 40 g škrábaného parmezánu
  • 2 g bazalky
  • 2 g oregana
  • 2 g červeného rybího koření
  • 3 lžíce červeného vína
  • 2 lžíce octa balzamico
  • špetka cukru
  • olivový olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Kostky tolstolobika asi 2×2 cm velké okořeníme, osolíme a zprudka opečeme na oleji, pak rybí maso vytáhneme a uchováme v teple
    2. Do výpeku přidáme proužky papriky, kolečka cibule, rajčata a zeleninu, mírně osolenou ji orestujeme, zalijeme vínem, balzamikovým octem, osolíme a dle chuti osladíme
    3. Rybí kostky poklademe na zeleninu, posypanou parmezánem a krátce zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C.

    Doporučení

    Podáváme například s bylinkovým kuskusem.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?