Rybářský rozcestník

Ryba po kantonsku

Recept na úpravu ryb z čínské kuchyně. Takto lze připravit mořské i sladkovodní ryby. V receptu byl použit losos.

2 náročnost
40 minut
rybaRybaryba
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks filety z lososa (150-200 g)
  • 2 lžíce rýžového vína (lze nahradit bílým vínem)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 čajová lžička strouhaného zázvoru
  • 1/2 čajové lžičky cukru
  • podle chuti mleté chilli
  • sezamové semínko
  • jarní cibulka
  • olej
  • Příprava

    1. Ze sójové omáčky, vína, cukru, zázvoru, chilli připravíme omáčku.
    2. Filety lososa vložíme kůží dolů do zapékací misky, kterou vymažeme olejem.
    3. Rybu potřeme omáčkou, vložíme do vyhřáté trouby, po 8 minutách přelijeme zbytkem omáčky, pečeme 15 minut při 180 °C.
    4. Pečeného lososa posypeme na talíři jarní cibulkou a sezamovými semínky.

    Doporučení

    Podáváme například s čínskými nudlemi, které promícháme s dušenou zeleninou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….