1 kg čistého masa ze sumce bez kůže a kostí nakrájeného na větší kostky
6-8 ks kuliček černého pepře
6-8 ks kuliček nového koření
3-4 ks stroužky česneku
2 ks bobkové listy
1 ks velké masité papriky
1 ks větší cibule
1 ploché lžíce mleté sladké červené papriky
1/4 lžičky mleté pálivé papriky
100 g sádla
voda na podlití
kmín
pepř
olej
sůl
Příprava
- Oloupanou, na kostičky pokrájenou, cibuli zprudka orestujeme na rozuštěném sádle přímo v hrnci, ve kterém budeme vařit guláš, nasypeme mouku, zamícháme, přidáme obě mleté papriky, opět zamícháme a pak ihned přelijeme horkou vodou, necháme probublávat
- Přidáme bobkové listy a kuličky koření, dále na proužky pokrájenou papriku, vše prováříme tak 15 minut
- Kostky sumce zprudka orestujeme na pánvi na troše oleje, osolíme je a okořeníme pepřem a kmínem
- Do gulášového základu vyklopíme kostky sumce z pánve, zamícháme, krátce guláš povaříme, ochutnáme, případně ho ještě dosolíme.