Rybářský rozcestník

Sumčí guláš II.

Další skvělá varianta rybího guláše, tentokrát připraveného z kostek masa sumce, cibule, česneku, sádla, koření…

2 náročnost
45 minut
sumci-gulas-2019-1sumci-gulas-2019-2sumci-gulas-2019-4
  • 1 kg čistého masa ze sumce bez kůže a kostí nakrájeného na větší kostky
  • 6-8 ks kuliček černého pepře
  • 6-8 ks kuliček nového koření
  • 3-4 ks stroužky česneku
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks velké masité papriky
  • 1 ks větší cibule
  • 1 ploché lžíce mleté sladké červené papriky
  • 1/4 lžičky mleté pálivé papriky
  • 100 g sádla
  • voda na podlití
  • kmín
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupanou, na kostičky pokrájenou, cibuli zprudka orestujeme na rozuštěném sádle přímo v hrnci, ve kterém budeme vařit guláš, nasypeme mouku, zamícháme, přidáme obě mleté papriky, opět zamícháme a pak ihned přelijeme horkou vodou, necháme probublávat
    2. Přidáme bobkové listy a kuličky koření, dále na proužky pokrájenou papriku, vše prováříme tak 15 minut
    3. Kostky sumce zprudka orestujeme na pánvi na troše oleje, osolíme je a okořeníme pepřem a kmínem
    4. Do gulášového základu vyklopíme kostky sumce z pánve, zamícháme, krátce guláš povaříme, ochutnáme, případně ho ještě dosolíme.

    Nejčtenější články

    Na candáty s PVA

    Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

    Lov kaprovitých ryb ve studené vodě

    Někdo doma nevydrží, ani když je chladno a voda ledová. Právě v pozdních podzimních a zimních měsících je třeba použít nástrahu při chytání kaprovitých ryb, která je ve studené vodě rychleji rozpustná a tak ve vodě tvoří stopu, která by mohla prásknout do nosu v tu dobu líným rybám, které rozhodně v zimě nepřekypují aktivitou. Stejně vhodné je ve zvýšené míře používat různé obalovací pasty a dipy, které nám pomohou zvýšit atraktivnost nástrahy. Ovšem jen dobrá nástraha nám úspěšný lov v zimním období bohužel nezajistí.

    Chytání dravců na makrelí ocásek

    Ano, je to tak. I na ocas makrely se dá celkem úspěšně chytat například štiky. I když „kudličky“ makrelu nemají šanci ve vodě nikdy potkat, přesto právě její ocásky jim fakt dost chutnají. A tak když budete v létě grilovat makrely, uřízněte jim konce těla a dejte je do mrazáku. Na podzim se vám budou hodit při lovu dravců, především pak štik. Ovšem i další části makrely našim dravcům chutnají!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím