Rybářský rozcestník

Sumčí guláš II.

Další skvělá varianta rybího guláše, tentokrát připraveného z kostek masa sumce, cibule, česneku, sádla, koření…

2 náročnost
45 minut
sumci-gulas-2019-1sumci-gulas-2019-2sumci-gulas-2019-4
  • 1 kg čistého masa ze sumce bez kůže a kostí nakrájeného na větší kostky
  • 6-8 ks kuliček černého pepře
  • 6-8 ks kuliček nového koření
  • 3-4 ks stroužky česneku
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks velké masité papriky
  • 1 ks větší cibule
  • 1 ploché lžíce mleté sladké červené papriky
  • 1/4 lžičky mleté pálivé papriky
  • 100 g sádla
  • voda na podlití
  • kmín
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupanou, na kostičky pokrájenou, cibuli zprudka orestujeme na rozuštěném sádle přímo v hrnci, ve kterém budeme vařit guláš, nasypeme mouku, zamícháme, přidáme obě mleté papriky, opět zamícháme a pak ihned přelijeme horkou vodou, necháme probublávat
    2. Přidáme bobkové listy a kuličky koření, dále na proužky pokrájenou papriku, vše prováříme tak 15 minut
    3. Kostky sumce zprudka orestujeme na pánvi na troše oleje, osolíme je a okořeníme pepřem a kmínem
    4. Do gulášového základu vyklopíme kostky sumce z pánve, zamícháme, krátce guláš povaříme, ochutnáme, případně ho ještě dosolíme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!