Burgerové bulky rozpůlené, obložené zeleninou a rybími karbanátky, ochucené majonézou, dozdobené klíčky či naklíčenými semínky.
2 náročnost
30 minut
Fisch burger
Rozpis na 4 porce:
300 g rybí filé
2 lžíce mléka
1 lžička koření na ryby
2 ks vejce
strouhanka z toastového chleba
sůl
olej na opečení burgerů
Na dohotovení:
4 ks burger bulky
4 ks listy salátu
1 ks rajče
1/2 ks červené cibule
klíčky či naklíčená semínka
majonéza
Příprava
Rybí filé uvaříme v trošce vody, scedíme a necháme důkladně okapat, pak rozmělníme vidličkou
Přidáme sůl, koření na ryby a vajíčko rozšlehané s mlékem, směs zahustíme strouhankou z toastového chleba, dáme tolik strouhanky, aby směs pěkně držela v celku, vytvoříme 4 ks kulaté karbanátky
Tyto karbanátky opečeme buď na grilu nebo na pánvi na oleji a to pěkně z obou stran
Rozřízneme bulky, spodní polovinu poklademe listem zeleného salátu a plátkem rajčete a červené cibule, na zeleninu položíme opečený rybí karbanátek, přelijeme majonézou a podle chuti přesypeme libovolnými klíčky
Přiklopíme horní polovinou housky a ihned podáváme.
Doporučení
Bulky lze mírně opéci, budou tak chutnější!
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!