Rybářský rozcestník

Treska á la Trondheim II.

Recept z norské kuchyně. Tímto způsobem lze připravit jakoukoliv rybu, tedy jak mořskou, tak sladkovodní.

2 náročnost
35 minut
treskatreskatreska
  • 500 g filetů z tresky
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks mrkev
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce petrželky
  • citronová šťáva
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupanou mrkev a celer nastrouháme na hrubším struhadle, pažitku, petrželku, cibuli nakrájíme nadrobno.
    2. Zeleninu orestujeme na másle, osolíme, opepříme.
    3. Máslem vytřený pekáček poklademe filety ryby, které pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okmínujeme.
    4. Filety přikryjeme zeleninovou směsí, posypeme strouhankou, pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

    Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

    Jak správně namotat vlasec či pletenku na naviják

    I když jde o článek pro začínající rybáře, ze zkušenosti vím, že i mnoho rybářů, co chytají již mnoho let, neumí správně namotat vlasec či pletenku na cívku navijáku. Existuje totiž pár důležitých kroků, jak správně na to a neměl by se ani jeden z nich podcenit či dokonce vynechat.

    Kouzla s tygřím ořechem, aneb jak docílit, aby tygří ořech kapři našli

    Tygří ořech patří stále více k těm nejoblíbenějším návnadám zkušených kaprařů. Ti nejzkušenější pak na něj také chytají. Tygří ořechy se dají prezentovat rybám jen tak, položené na dně, nebo je lze mírně přizvednou či dokonce nechat plavat jako Pop UP nástrahu, aby je kapři či amuři určitě nepřehlédli.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím