Odležené podkovy z bolena, naložené do sladkokyselého láku, servírované okořeněné a promíchané s tatarskou omáčkou a majonézou
1. Vykuchaného bolena stáhneme z kůže, naporcujeme na podkovy asi 1 cm široké, které řádně propereme, vysušíme a poté hojně nasolíme
2. Maso vložíme do kameninové nádoby nebo do sklenice a dáme na tři dny do chladna proležet
3. Uleželé porce bolena vyndáme z nádoby a opět je propláchneme
4. Ryby vkládáme opět do kameninové nádoby nebo do sklenice a prokládáme cibulí kterou jsme vytáhli z povařeného nálevu, vyskládanou sklenici zalijeme prochladlým lákem
5. Vše necháme uležet nejméně 4 dny, pak lák slijeme a z masa odstraníme jen velké kosti, malé se krásně rozloží
6. Rybu dochutíme pepřem a solí, mírně zalijeme olivovým olejem a nakonec promícháme s tatarskou omáčkou smíchanou půl na půl s majonézou
7. Salát ihned podáváme nebo uchováváme v menších, důkladně zavřených sklenicích v lednici.
Příprava láku na naložení:
Oloupanou cibuli nakrájenou na plátky svaříme s ostatními ingrediencemi, povaříme 5 minut, pak nálev odstavíme a necháme vychladnout.
V bodě 4 tohoto receptu můžeme rybí maso navíc proložit i několika kolečky citrónu. Tatarskou omáčku můžete nahradit bílým neochuceným jogurtem.